Kuinka ilma-vesilämpöpumppu asennetaan ja mitä ottaa huomioon?

Ilma-vesilämpöpumppu on yhä suositumpi valinta niin uusissa kuin vanhoissakin rakennuksissa sen energiatehokkuuden ja monipuolisuuden ansiosta. Mutta mistä osista ilma-vesilämpöpumppu koostuu ja kuinka paljon tilaa se vaatii asennuksissa? Ja onko se sopiva ratkaisu myös vanhoihin taloihin? Pohditaan näitä kysymyksiä tarkemmin.

Ilma-vesilämpöpumpun osat:

  1. Ulkoyksikkö: Tämä on se osa, joka ottaa energian ulkoilmasta. Se koostuu kompressorista, lauhduttimen kelasta ja tuulettimesta. Ulkoyksikkö sijoitetaan ulos, useimmiten rakennuksen seinälle tai maahan erillisten telineiden päälle.
  2. Sisäyksikkö: Sisäyksikkö muuttaa ulkoyksikön keräämän lämmön lämmitysjärjestelmälle sopivaksi ja ohjaa sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Sisäyksikkö sisältää myös käyttöveden lämmittimen, jos laite on tarkoitettu myös käyttöveden lämmitykseen.
  3. Putkisto: Jäähdytysaineen kiertämiseen tarvitaan putkisto, joka yhdistää ulko- ja sisäyksikön.

Tilantarve

Ulkoyksikkö vie yleensä vähemmän tilaa kuin keskimääräinen ilmastointilaite. Se voidaan sijoittaa rakennuksen ulkoseinälle tai maahan. On tärkeää varmistaa, että yksikön ympärillä on riittävästi ilmatilaa, jotta se toimii tehokkaasti.

Sisäyksikkö voi olla kookkaampi ja se vaatii enemmän tilaa, erityisesti jos se sisältää käyttöveden lämmittimen. Tavallisesti sisäyksikkö sijoitetaan tekniseen tilaan, kuten kodinhoitohuoneeseen tai varastoon.

Asennus vanhoihin taloihin

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti myös vanhoihin taloihin. Vanhoissa taloissa voi kuitenkin olla haasteita, kuten tilan puute tai vanhentunut vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Asiantunteva asennus on erityisen tärkeää vanhoissa rakennuksissa, jotta varmistetaan, että järjestelmä toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että ilma-vesilämpöpumppu on monipuolinen ja joustava ratkaisu monenlaisiin kohteisiin, mukaan lukien vanhat rakennukset. Asennuksessa tärkeintä on valita kokenut ja luotettava asentaja, joka osaa ottaa huomioon rakennuksen erityispiirteet ja varmistaa järjestelmän toimivuuden.

Helppoutta asennuksiin laadukkaalla laitteistolla Toshiba Estia

Ilma-vesilämpöpumppujen asennus saattaa monille kuulostaa monimutkaiselta prosessilta, mutta nykyaikaisten laitteiden, kuten Toshiba Estia -ilma-vesilämpöpumpun, ansiosta asennus on nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan.

Asennuksen helppous
Toshiba Estia R32 on suunniteltu siten, että sen asentaminen on suoraviivaista. Sisäyksikön sijoittaminen on joustavaa, ja se voidaan asettaa mihin tahansa sopivaan paikkaan talossa. Tämä eliminoi tarpeen savupiipulle tai porakaivolle, vähentäen näin lisätöitä asennuspaikalla.

Ulkoyksikön sijoittelu
Kompakti ulkoyksikkö on yhtä joustava sijoittelussaan. Se voidaan asentaa mihin tahansa talon ulkoseinustalle tai jopa parvekkeelle. Laajat putkitusmahdollisuudet tekevät tästä mahdollista.

Älykäs ohjaus
Yksi Toshiba Estia R32:n merkittävistä eduista on sen älykkäät ohjausominaisuudet. Perinteisen huonetermostaatin lisäksi laite voidaan yhdistää uuden sukupolven verkkoon kytkettävään termostaattiin. Tämä tarkoittaa, että Toshiba Estia R32 ilma-vesilämpöpumppua voi etäohjata helposti älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, tarjoten lisämukavuutta ja hallintaa käyttäjälle.

Luotettava asennus Lämpöhuollolta
Kun harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankintaa, valitse kumppaniksi yritys, jolla on kokemusta ja osaamista. Lämpöhuolto on asentanut lukemattomia ilmalämpö-, ilma-vesilämpö- ja maalämpöpumppuja. Tarjoamme kattavaa palvelua asennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta aina ylläpitoon saakka, varmistaen, että järjestelmäsi toimii tehokkaasti ja luotettavasti vuosien ajan.

Valitsemalla oikean laitteen ja asiantuntevan asentajan voit nauttia mukavasta sisäilmasta, lämpimästä vedestä ja energiatehokkuudesta vuodesta toiseen.