Ilmalämpöpumppu vs. ilma-vesilämpöpumppu: Mikä on ero?

Talvi tekee tuloaan, ja monet meistä miettivät, miten koti saadaan lämmitettyä mahdollisimman energiatehokkaasti ja kustannustehokkaasti. Ilmalämpöpumppu ja ilma-vesilämpöpumppu ovat molemmat suosittuja valintoja, mutta niillä on erilaiset toimintaperiaatteet ja ominaisuudet. Mutta mikä niiden välinen ero on, ja mikä sopii parhaiten sinun tarpeisiisi?

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu ottaa energiansa ulkoilmasta ja siirtää sen sisätiloihin. Näitä pumppuja suositellaan erityisesti alueille, joilla talvet ovat leutoja, mutta niitä voidaan käyttää myös kylmemmissä olosuhteissa, kunhan laite on suunniteltu siihen.

Esimerkkinä ilmalämpöpumpuista voidaan mainita Toshiba Haori, joka erottuu monilla huippuluokan ominaisuuksillaan:

  • Uusi elegantti muotoilu: Sisustuksellinen ja räätälöitävä design, joka sopii jokaiseen kotiin.
  • Huippuluokan energiatehokkuus: A+++ luokitus ja korkea SCOP-arvo 5,3 takaavat tehokkaan lämmityksen ja viilennyksen.
  • Ympäristöystävällisyys: Uuden R32-kylmäaineen ansiosta laite on ekologisempi.
  • Hiljainen toiminta: Takaa häiriöttömän lepon ja arjen.
  • Älykkäät toiminnot: Wi-Fi, SMS-ohjaus, energiamonitorointi ja älykäs ilmanohjaus tekevät käytöstä helppoa ja mukavaa.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu, kuten nimestä voi päätellä, ottaa lämmön ulkoilmasta ja siirtää sen veteen. Se voi lämmittää paitsi asuintiloja myös käyttövettä. Erityisesti pohjoisen kylmissä olosuhteissa ilma-vesilämpöpumppu voi olla tehokkaampi valinta.

Kumpi valita? Vaikka molemmat laitteet voivat lämmittää asuintilasi energiatehokkaasti, ilma-vesilämpöpumpun etuna on sen kyky lämmittää myös käyttövesi. Tämä voi tuoda merkittävää säästöä asumiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Riippumatta siitä, kumman pumpputyypin valitset, Lämpöhuolto on apunasi. Vuosien kokemuksella asennamme sekä ilmalämpöpumput, maalämpöpumput että ilma-vesilämpöpumput.

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, mikä lämmitysratkaisu sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi!

Toshiba Haori