Ilmalämpöpumppu kerrostaloon – Huomioi nämä 5 asiaa

Kesähelteillä yhä useammat kerrostaloasukkaat harkitsevat asuntonsa jäähdytystä ja ilmalämpöpumpun hankintaa. Tämä saattaa olla syy siihen, että olet löytänyt tiesi tähän artikkeliin. Lämpöhuollolla on pitkä ja monipuolinen kokemus ilmalämpöpumppujen asentamisesta taloyhtiökohteisiin.

Voit lukea asiakkaidemme kokemuksia, täältä.

Tässä blogipostauksessa esitämme viisi keskeistä asiaa, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun suunnittelet ilmalämpöpumpun hankintaa kerrostaloon.

1. Taloyhtiön lupa
Ensimmäinen askel ilmalämpöpumpun hankinnassa kerrostaloon on taloyhtiön luvan hankkiminen. Asennus saattaa vaatia muutoksia talon rakenteisiin tai julkisivuun, joten taloyhtiön hyväksyntä on välttämätön. Lämpöhuollolla on paljon kokemusta taloyhtiöiden lupaprosesseista ja olemmekin mielellämme jo varhain mukana projektin suunnittelussa, jotta asennus sujuu mahdollisimman sujuvasti.

2. Asennuspaikan valinta
Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön sijoituspaikka kerrostaloissa on yleisimmin parveke. Ulkoyksikkö voidaan koteloida tyylikkäällä suojakotelolla, jolloin se sulautuu ympäristöön entistä paremmin. Parvekkeen lattian läheisyyteen sijoitettu ulkoyksikkö pysyy piilossa rakennuksen julkisivusta, mikä vastaa myös kaupunkiympäristön yleisiä vaatimuksia. Sisäyksikkö tulisi asentaa tilavaan ja avaraan paikkaan. Tavoitteena on varmistaa, että ilmalämpöpumpun puhaltama ilma voi kiertää asunnossa esteettömästi. Me Lämpöhuollolla autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen sijoituspaikan, joka ottaa huomioon edellä mainitut asiat.

3. Melutaso
Ilmalämpöpumpun melutaso on erityisen tärkeä ottaa huomioon kerrostaloissa. Lämpöhuolto tarjoaa laadukkaita ja hiljaisia Toshiban ilmalämpöpumppuja. Energialuokkaan A++ kuuluva Toshiba Seiya on esimerkiksi loistava valinta kerrostaloon hiljaisen sisä (19 dB) – sekä ulkoyksikkönsä (42 dB) ansiosta. Myös laadukkaalla asennustavalla on vaikutusta laitteen tuottamaan äänitasoon.

4. Ilmalämpöpumppu jäähdytykseen
Kustannustehokkain ilmastointilaite kerrostaloasuntoon on pelkästään jäähdytykseen tarkoitettu ilmalämpöpumppu. Kerrostaloihin valikoidut ilmalämpöpumput kuluttavat vähän energiaa. Asunnon jäähdytys maksaa tyypillisesti vain alle yhden euron per vuorokausi. Käyttämissämme Toshiba ilmalämpöpumpuissa on nykyaikainen ja ympäristöystävällinen R32 kylmäaine. Viilentävän imalämpöpumpun oikeasta mitoituksesta huolehtii Lämpöhuolto.

5. Ylläpito ja huolto
Ilmalämpöpumpun huolto on välttämätöntä, koska lika vähentää sen tehoa. Ilmalämpöpumpun energiatehokkuus heikkenee, kun puhallin joutuu työntämään ilmaa likakerrosten läpi. Kertyvä lika voi merkittävästi alentaa laitteen energiatehokkuutta, jopa kolmanneksella, vaikka laite muutoin saattaisi toimia ilman ilmeisiä ongelmia. Säännöllinen huolto varmistaa myös, että laite säilyy pitkäikäisenä. Laadukkaan ilmalämpöpumpun keski-ikä on hyvin huollettuna noin 15 vuotta. Lämpöhuolto tarjoaa kattavat huolto- ja pesupalvelut, jotka varmistavat, että laitteesi pysyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen.