Miten Lämpöhuollolla menee?

Viime aikoina olemme harvemmin tuottaneet tekstiä blogiimme, on siis hyvä hieman avata kuulijoille, mitä syksyymme kuuluu. Olemme olleet varsin kiireisiä ja keskittyneet tuottamaan palvelujamme; kaukolämpöasennuksia, patteriverkoston perussäätöjä ja lämpöpumppuasennuksia. Nykyinen Lämpöhuolto Group Oy konserni keskittyy kaikkiin näihin kolmeen eri osa-alueeseen. Olemme kasvaneet kaikilla kolmella sektorilla, ja henkilökuntaakin on vuoden aikana palkattu lisää. Nykyisin meitä on jo noin 30 tekijämiestä.

Miten epänormaalit markkinatilanteet vaikuttavat toimintaamme?

Markkinoilla on Koronan jälkeen ollut varsin erikoiset myllerrykset. Ukrainan sota nosti kaasun ja sähkön hinnat pilviin ja tuotti yleisen logistiikkakriisin sekä joillekin tuotteille maailmanlaajuista komponenttipulaa. Lämpöhuolto on selvinnyt hienosti markkinoiden myllerryksestä, ja oikeastaan kysyntä on meidän palvelutarjonnassa vain kiihtynyt. Ilmalämpöpumppujen kysyntä on ollut poikkeuksellisen korkealla, kaukolämpöasiakkaat ovat heränneet pitämään huolta lämmityslaitteistaan ja patteriverkoston perussäädöllä, jos jollain, on erinomainen vaikutus siihen että pystytään säätämään huonelämpötilaa ”astetta alemmas”, kuten tämän hetken suuri kampanja kehottaa. Meidän palvelujemme ostajan eduksi on tällä hetkellä hyvin valtion tukia saatavilla, öljylämmityksestä luopuvia tuetaan, patteriverkostojen tasapainotuksia tuetaan ja kaukolämpölaitteistonsa uusiville on myös oma ARA-tukensa. Energiaa säästävien ratkaisujen rahoitukseen on julkaistu tulevan valtion takaus. Nyt on hyvä aika panostaa energiaomavaraisuuteen ja varmistaa oman laitteiston ja järjestelmän toiminta.

Kasvaako Lämpöhuolto?

Olemme aina hakeneet varsin maltillista kasvua, meille tärkeintä on, että pystymme tuottamaan palvelumme laadusta tinkimättä. Tänä vuonna luvut näyttävät kuitenkin siltä, että teemme hurjan yli 40%:n kasvun, verrattuna viime vuoteen. Vuoden alusta työntekijämäärämmekin on kasvanut jo tuplaksi. Lämpöpumppupuolella viime vuoden liikevaihdon verran olimme myyneet jo huhtikuussa, asentaneet jo kesäkuussa. Patteriverkoston puolella nämä toteutuivat melkein samalla tavalla. Patteriverkoston perussäätö tuntuu olevan lyhyellä aikavälillä kasvavin sektorimme. Kaukolämpöasennuksissa kasvu on ollut maltillisempaa. Jos viime vuonna yhtiömme teki yhteensä 4,3 miljoonan euron liikevaihdon, tänä vuonna menemme yli 6,5 miljoonan euron. Nyt alkusyksystä vauhti on ollut kuukausitasolla jo 10 miljoonan euron vaihdon tasolla. Näihin lukuihin ei enää riitä vanha sanontamme, että ”joka päivä jossain”, vaan on oltava ”joka päivä useammassa osoitteessa”.

Kohti 10-vuotissynttäreitä!

Yrityksemme täyttää ensi keväänä 10 vuotta. Pisimpään Lämpöhuollon palkkalistoilla olleella työntekijällä tulee samana päivänä täyteen sama 10 vuotta. Meillä on ollut erityisen hieno taival, ja siitä kiittäminen on erityisesti työntekijöillemme sekä asiakkaillemme. 10 vuoden aikana olemme onnistuneet löytämään paikkamme markkinoilta. On hienoa huomata, että yrityksemme ja palvelumme tunnetaan kokoajan entistä paremmin, ja meihin luotetaan. Google-arvosteluista voi huomata, että olemme saaneet hienosti sen kuuluisan ”viidakkorummun” laulamaan. Tekemisellämme on arvoa. Olin juuri työmailla ja juttelin kahden eri asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsenen kanssa. Molemmat heistä kertoivat, ettei urakoitsijavalintaa tehdessä pääprioriteettina ollut hinta, vaan olivat tutkineet tarjoajien historiaa tarkemmin ja valinneet mielestään luotettavimman toimijan, jolla oli kokemusta vastaavista projekteista. Tuntui erityisen hyvältä vaihtaa venttiileitä heidän pattereihinsa, kun sain samalla kuulla asiakkaan suusta nämä lauseet. Lämmitti lämmitysmiehen sydäntä. Meillä on valtavan hienot referenssit, vaikkemme muista niistä jatkuvasti kuuluttaa. Yhä useammassa kadunkulmassa tulee vastaan taloja, joihin muistan jollain tavalla jotain lämpöhuoltoa tehneemme.

Näillä kuulumisilla jatkamme lämmityskautta eteenpäin kohti talvea, markkinoiden edelleen myllertäessä. Toivotan kaikille suomalaisille hyvää vointia ja fiksuja energiaa säästäviä päätöksiä talvea kohden. Tervetuloa asiakkaiksemme, yhdessä selviämme vaikeistakin tilanteista.

Ystävällisin terveisin, Juuso Pelkonen, toimitusjohtaja,  Lämpöhuolto Group Oy