ARA-avustuksen hakeminen kaukolämpöön

Lämpöhuolto toteuttaa sekä kaukolämpökeskuksien uusintaa, että lämmitysverkoston ja pattereiden tasapainotuksia vuosien kokemuksella. Osaamme auttaa asiakkaitamme kaukolämmön ARA-avustuksien hakemisessa. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä hakiessasi avustusta kaukolämpöön! 

Tietoa kaukolämmön ARA-avustuksesta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on julkaissut uuden avustuksen matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi. Avustus koskee kaukolämpölaitteiden uusimista ja lämmitysverkoston tasapainotusta

Mitä kaukolämmössä avustetaan?

Avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka aiheutuvat asuinrakennuksen olemassa olevan kaukolämpölaitteiston poistamisesta ja uusimisesta sellaisella kaukolämpölaitteistolla, jonka mitoituksen perusteena oleva kaukolämmön tuloveden lämpötila on enintään 90 Celsius-astetta ja kiinteistö sijaitsee alueella, jossa laitteiston vaihtaminen edistää kaukolämpöverkon lämpötilan laskemista.
Avustusta voidaan myöntää myös kustannuksiin, jotka muodostuvat samassa yhteydessä tehtävästä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja säädöstä.

Avustuksen kohde

Avustusta voidaan myöntää vähintään puolet vuodesta vakituisessa asuinkäytössä olevien asuinrakennusten korjaustoimenpiteisiin. Avustuksen piiriin lukeutuvat omakoti-, pari- ja ketjutalot, rivitalot, kerrostalot ja näiden yhdistelmät.
Avustusta ei voida myöntää muiden rakennuksien korjaustoimenpiteisiin, kuten vapaa-ajanasuntoihin, lomamökkeihin, talous-, liiketila- ja hallirakennuksiin.

Kuka voi hakea avustusta?

Avustusta voi hakea asuinrakennuksen omistaja.
Avustuksen piiriin lukeutuvat kaikki asuinrakennuksen omistavat tahot, kuten yksityishenkilöt, taloyhtiöt, asunto-osuuskunnat, vuokrataloyhteisöt, yleishyödylliset yhteisöt sekä muut Y-tunnukselliset taloudelliset toimijat.

Kysy ARA-avustuksesta kaukolämpöön

Kaukolämpöavustuksen määrä

 

Rakennustyyppi
Avustus  / Kaukolämpökeskuksen uusiminen
Avustus / Järjestelmän tasapainotus ja säätö per asuinrakennus
Omakoti-, pari- ja ketjutalo
2000 €
500 €
Rivitalo
3000 €
1000 €
Kerrostalo
4000 €
2000 €